Födelsedagar, Jul o Nyår

Ja nu har jag varit uppe hos mamma i snart 2 veckor...kan inte säga annat än att det är helt underbart =)
Åkte ju tåget med pappa upp den 15:e sen va de mest slappa som gällde de första dagarna...för jag vet ju hur mycket åkande de brukar bli när jag är här uppe...så för tjejernanas skull tog vi de bara lugnt.
Sen på fredan den 19:e började de hela....när mamma kom iväg från jobbet va de bara att hoppa in i bilen o åka in till Uppsala...för min mormor fyllde år. träffa min bror o Hanna, moster + man o mammas morbror + familj...o självklart mormor o lilla Teddy som är mormors hund...Amanda har alltid varit lite rädd för honom, men nu va de annat...för hon kröp omkring på golvet o han fick mer än gärna komma fram o ge henne en puss :)

Lördan åkte mamma, jag o tjejerna iväg till barkarby o shoppa lite julklappar o en varsin pulka till tjejerna som de självklart fick lite tidigare för man vet ju aldrig hur länge snön ligger kvar =) Dom gillar att åpka pulka...de sitter o gungar o sjunger i kör =)

Söndan va de dags att stoppa in tjejerna i bilen igen för då fyllde tjejernas kusin Adam år så då va de dags för fika igen...o där va de ännu fler hundar...iaf 3 st...o de funkade hur bra som helst de åxå :) Fast innan vi åkte dit hämtade jag upp Rosie o vi åkte iväg till Gränby o kolla runt lite, hälsade på Jenny när hon jobbade =)
Han inte träffa Rosie så jättelänge, men får ta o hinna med en sväng till innan det är dags att bege sig till gbg igen.

Så va de dags för en ny vecka o när mamma kom hem från jobbet va de dags för en tur till Vattholma för min bästaste bror fyllde år...så ännu mera fika blev de o smarrig smörgåstårta =)

Tisdan fick bli en lugn dag...en liten sväng i pulkan bara för de har varit endel bilåkning för de små...fast jag måste ju bara säga att dom är helt otroligt duktiga o de är aldrig nå gnäll när vi är iväg.
Kvällen blev mindre rolig =( men de va de bästa iaf....även om de som blir lämnade kvar är de som lider o mår dåligt =( Vi saknar dig <3

Onsdan va de dags för en tur till Uppsala igen för att inhandla de sista julklapparna...först stanna vi på chilli...sen va de gränby som gällde, men de va nära att vi gav upp för j...vlar va med folk o bilar de va...fanns ingen parkering, men vi hade tur till slut =) Gick runt o handlade de sista...sen va de kvantum som gällde o den sista julmaten =)
Åkte från Uppsala vid 13.50...direkt till Bålsta där vi skulle hämta upp Daniel som kommit med tåget. Stannade till en snabbis på Willys sen va de hem o göra klart för julafton som gällde.

JULAFTON...tjejerna vakna vid 8 tiden så då va de bara att gå upp o äta frukost o sen börja med maten som vi skulle ha på dagen....Nikael o Hanna kom ut vid 11.30 ungefär o då klädde vi på oss o gick ut o åkte tefat o pulka...drack glögg o bara hade de mysigt. Vid 13 tiden åkte Hasse över till sin mamma o syster en sväng o vi slappa lite i soffan innan Kalle...är ruskigt less på Kalle, men Hanna tvinga oss alla hahahah =)
Efter de gick vi ner o började med maten.
eftersom tjejerna är så sjukt trötta vid 18 tiden så fick vi börja med deras julklappar direkt efter maten så de fick gå o sova...sen va de dags för oss att öppna julklappar...ALLTID lika skoj...älskar paket =)
Hade en jättemysig jul o fick massa fina saker o tjejerna fick massa skojiga grejjer =) Ska bli spännande o se hur vi får hem allt hahah

Mikael o Hanna har varit kvar till idag...de åkte hem på förmiddan för Mikael skulle iväg på bandy...sen innebandy...jag skulle åxå ha velat se innebandyn, men så blev de inte. De va Storvreta-AIK som spela så de hade varit grymt skoj, men men så blev de.

de va lite om tiden som jag varit här...bilder kommer sen =)

Hoppas alla haft en underbar jul o Gott Nytt År på er

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

BVC sen Luciatåg

Japp idag va vi på BVC...de va dags för 1 årskontroll...med läkarundersökning o vaccination. Tjejernas humör va på tipp topp när vi kom dit...kröp runt som galningar innan vi fick komma in. Först va de dags för vägning o mätning Amanda vägde 9650g o 77cm lång...Flisan 9495g o 75cm lång...stadiga små tjejer jag har...fast jag trodde ärligt att de vägde mera =) När de va klart så va de dags för dessa sprutor igen =( en i varje ben...mina stackars små älsklingar, men måste säga att dom e såå duktiga.

När vi va klara där så va de bara att skynda iväg till jobbet för att kolla på luciatåget...så duktiga va dom...efter de va de dags för fika o tjejerna skulle ha mat. Vi åkte därifrån vid halv 5 ungefär...då åkte vi hem till barnens farmor för att lämna tillbaka bilen...va där en stund sen körde hon oss hem. Tjejerna va supertrötta efter dagens flängande =) men som alltid lika duktiga.

Söta bilder på mina underbara

Amanda blir körd i vagnen...lite skeptisk till en början....

men sen kluckar de av skratt <3

Ombytta roller o Flisan håller stadigt i sig <3

Så söta mina tjejer när de gick runt runt o körde varandra <3

Min lilla pepparkaka o tomtegumma <3

Mina finaste <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Imorgon fyller tjejerna 1 år o min pappa kommer ner på förmiddan...sen åker jag tåget upp med honom =) Jätteroligt att pappa kommer ner. Han kommer ner över dagen bara för att tjejerna fyller år....Tack så mycket pappsen <3


PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lucia

Idag är de söndag, Lucia o 3:e advent...kommer bara närmre o närmre jul, men inte är de nån snö för de. Igår eftermidda snöa de lite iaf o de blev lite vitt på marken, men de försvann lika snabbt igen.

Imorse vakna tjejerna halv 9...de små liven skämmer bort mig hahaha...gav dom välling...slängde in en maskin tvätt...o sen la jag mig i sängen igen o behövde inte gå upp fören kl 10 ;)
Idag får vi se vad som händer...ska egentligen iväg, men Daniel e lika trött som vanligt så tror nog inte att vi kommer så långt...
Så dagen får jag nog tillbringa med att tvätta o städa för de behövs verkligen...o kan va rätt skönt o ha de någelunda fint innan vi åker uppåt i landet...
Imorgon är de fullt ös hela dagen...eller iaf halva. Kl 14 ska vi till bvc på läkarundersökning o 1 års vaccination...sen är de bara att skynda sig iväg ut till jobbet o kolla på luciatåget, men som tur e så får jag låna Jörgens bil så då blir de lite smidigare...o slippa passa bussar o grejer. Så imorgon ska mina små fina töser få tomte o pepparkakskläder på sig...de kommer bli så söta ;)
Idag fyller världens bästa Natta år...grattis gumman på födelsedagen...(Daniels syster)

Ne nu ska jag ta tag i saker o ting.

Ha de bäst alla

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ändrade planer

Ja dagen blev inte som den var tänkt...skulle egentligen ha åkt o hälsat på hemma hos Amanda o Patrik, men saker hände...så de va bara att tänka om.
Jag o tjejerna åkte hem till Daniels föräldrar ist...där blev vi bjudna på mat o fika o så gottis till Robinson. De va även barnvakt till världens finaste Sebastian...de e tjejernas kusin. Han o Amanda har verkligen funnit varandra...de blir så glada båda två när de ser varandra...så himla gulligt =)
Tjejerna somnade runt 20 idag såååå trötta...sen vakna de till precis innan vi skulle åka hem igen så de va ju skönt iaf för de känns alltid lika hemskt o väcka dom. Nu sitter jag här, men ska alldeles strax gå o sussa lite.

Så måste jag ju bara berätta att tjejerna lät mig sova enda till halv 10 idag...visst de har jag gjort förut åxå, men då har de väckt mig vid halv 8 för välling, men idag va de visst inte lika hungriga som vanligt ;)

Nu är de bara 2 dagar kvar tills mina bebisar inte är några bebisar längre o de e ännu sjukare <3
Mina tjejer blir stora...o jag är världens lyckligaste mamma...som har fått världens finaste, sötaste, charmigaste, underbaraste o bästa tjejer. Älskar dom över allt annat <3<3<3<3



Puss mina hjärtan <3

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Supermys

Idag blev vi hämtade av Annika vid kvart i 12...vi skulle hem till henne o baka pepparkakor o lussekatter. Efter ett tag kom även Sofia med sin Leon o lille Nino. Tjejerna som inte somnade som vanligt vid 12 tiden va övertrötta när kl va strax efter 1 så Sofia o jag tog en varsin o natta dom...iom att de inte hade sina barnsängar o skulle sova på en varsin madrass på golvet va man tvungen att ligga brevid tills de somnat...annars kröp de runt i full fart ;) De tog inte allt för lång tid innan de somna...när vi kom ut från rummet igen hade Annika o Leon börjat baka pepparkakor. Leon lessna efter en stund o gick o satt sig o kolla på barn TV ist =)
Amanda sov inte alls lång stund...o hon va så trött, men men man kan ju inte sova jämt. När Sofia tagit över pepparkaksbaket så gjorde Annika lussebullarna...själv vet jag inte vad jag gjorde hahah...satt mest o kolla på o jaga barn ;) När baket va klart så bjöd Annika på midda...pasta med korv o köttbullar...mycket smarrigt varje gång =) Amanda gillar pasta...Flisan där emot va inte alls lika intresserad.

När kl blev halv 8 så va tjejerna så trötta så då va de bara att packa in oss i bilen o åka hem...de slockna väldigt fort...o de e alltid lika jobbigt o behöva väcka dom, men de gick bra...de åt lite välling sen slocka de igen.
har haft en underbart mysig dag med tjejerna o alla barnen.

Nu sitter jag o kollar på Idol...Heja Erik :) Daniel är på julbord med jobbet så jag har en tjejkväll med sovande barn...ganska skönt ibland o bara vara :)


Annika bakar lussenkatter utan saffran ;)

Sofia va en hejjare på att baka pepparkakor ;)

Amanda, Nino o stolta storebror Leon

Lille Nino, Amanda o Flisan

Lilla skruttan <3

De va dagen <3

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Öppna förskolan

Ja idag bar det iväg till öppna förskolan...jag har ju inte varit på de förut, men de senaste 3 torsdagarna så har vi hakat på Maria med tvillingarna Loa & Julia o Emelie med lilla Tyra...
Vi hoppade på bussen vid halv 1...o åkte hem till Maria...väntade en liten stund på henne sen tog vi en promenad dit...mötte upp Emelie på vägen. Sen vi började gå på öppna fsk så har tjejerna utvecklats massa...ja eller de har alltid varit vana med att träffa mycket folk, men kan ibland ha tyckt att de va lite obehagligt att bli nedsatt på golvet bland så mycket nya människor, men nu vett ni är de nemas problemas...så fort man får av ytterkläderna så kryper de iväg på egen hand =) Så himla kul o se hur de utvecklats senaste månaden bara...tycker inte alls att saker o ting e lika läskigt längre ;)


Lilla Julia sååå söt

Amanda är ute på upptäcktsfärd...massa spännande <3                    

Lilla söta Loa gillade kameran ;)

Lilla söta Tyra hade fullt upp med den lilla kossan

Flisan med sin charm <3

Såå fina <3

Ja tjejerna stormtrivs bland så mycket barn...de kan man ju inte undgå att se...Amanda satt även o flörta lite med lille Melker på 12 veckor...han va sååå söt, men hon får nog vänta lite där hehe ;)

Vid 15 tiden va vi tvugna att bege oss av till bussen...för vi skulle vidare till Daniels jobb...några av personalen kom dit med sina barn o vissa respektiva...o tjejerna fortsatta att charma alla ;)
De va trevligt...fika o prata.

När vi kom hem va tjejerna helt slut...Flisan somna i vagnen hem, men de slockna direkt när vi la dom sen iaf =)

Imorrn blir vi hämtade av Annika...för vi ska hem till henne o baka lite pepparkakor o lussebullar...Sofia kommer dit åxå med sin Leon o Nino...Ska bli väldigt mysigt.
Den här veckan har de hänt massor o den kommer fortsätta va händelserik...får passa på o gö massa nu innan vi beger oss uppåt i landet för några veckor =)

Ha de bäst alla

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tvillingträff

Idag gav jag o tjejerna oss iväg vid 11 tiden mot Tuve centrum för att ta bussen ner till centralen...där hoppa vi på buss 515 mot Partille. Resan tog ca 50 minuter så tjejerna somna gott. Vi åkte hem till Sara o hennes sååå söta tvillingar Natalie o Tilde som är nästan 1 månad äldre än mina skruttor. När vi kom dit så låg de små o sov, men de vakna ganska snabbt när Amanda o Felicia röjde runt med alla nya leksaker ;)  Efter en liten stund kom även Elin med sina sååå söta tvillingar Alice o Tilda som även dom är nästan 1 månad äldre, men 1 dag yngre än Natalie o Tilde =) De va full fart på alla tjejerna, men ändå väldigt lugnt...normalt brukar de va high life när de e mycket barn, men de måste va nå magiskt med tvillingar för de lekte hur bra som helst tjejerna =)
Sara bjöd på lunch o sen va de fika för hela slanten med både pepparkakor, lussebullar o julgodis som sara så duktigt hade gjort på förmiddan. Så kul o se alla barnen som så medvetet vet att de finns nå gott på bordet ;)
Saras små tjejer går o finns de nå gulligare än små som knallar runt hjulbent för att den stora blöjan ska få plats där emellan?...längtar massa tills tjejerna knatar runt.
Hennes sambo Magnus skyndade sig hem efter jobbet så han skulle hinna träffa alla =) Vid 5 hoppa vi på bussen hem igen o tjejerna somnade väldigt gott. O tur va väl de för farmor Christin kom förbi för att få sin tvillingdos :)

Här kommer lite bilder på alla små underverk


Tilde, Natalie o Amanda

Flisan gillade deras fina vagnar

Mamma Elin med lille Tilda o Alice

Amanda gillar att titta sig själv i spegeln medans Tilde leker med den orangea bilen

Vi har haft en helmysig dag o man märker att tjejerna tycker att det är så roligt =) Vi får se till o gö detta lite oftare, men imorrn bär de av till öppna förskolan igen o sen efter de ska vi hälsa på pappa daniel på jobbet :) Så imorrn blir de full fart åxå

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tidigt 1 årskalas

I lördags så hade vi kalas för Natta o tjejerna...lite tidigt, men de va för att vi skulle hinna gö de innan Natta åker iväg.
I fredags så kom Christin o hämta upp oss så åkte vi till dom o vi baka hela kvällen...riktigt mysigt när man gör de ihop =) De sista bullarna blev klara under tiden vi kolla på idol...sen blev vi kvar där under natten...tjejerna sov så gott så vi ville inte väcka dom.
På lörda morgon vakna tjejerna vid 8 så de va helt oki =) När de ätit gröt vid 11 tiden va de dags att sova igen o då passa Daniel o jag på o åka hem o byta om o hämta lite fina partykläder till tjejerna. Sen va de bara att åka tillbaka o fixa de sista.
Vid 14-tiden kom alla o tjejerna fick massa fina o roliga saker...nu önskar man nästan att man skulle va liten igen o själv få så roliga leksaker....dom fick ett prinsesslott, puzzel, böcker, dunjackor, mössor, o massa smågrejer som de har väldigt skoj med.
Här kommer lite kort från dagen.







Tjejerna fick äta glass för första gången o de va mumsigt =) Lite förvirrade va dom när alla stod upp o sjöng <3

Här sjunger vi igen för dom alla 3 <3

Alla kalasbarn inne i slottet, men jag undrar vem som har roligast ;)

kusinerna leker o har kul tillsammans <3

ja de va lite om den dagen =)

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Handen i kakburken

Jag satt inne i vardagsrummet o kolla lite på tv´n o pilla lite på datorn...tjejerna kryper runt o dom hörs ju hela tiden, men efter ett tag så blev de väldigt tyst...de va inne i köket. Så jag smyger dit o kollar va som händer o va tror ni man får se? Jo de har lyckats få ner pepparkaksburken från bordet o på någe vis fått av locket...inte helt, men tillräckligt för att lite smådelar av pepparkakorna ramlat ur :)
Så jag överaska dom med händerna i kakburken...sällan sätt dom så nöjda hahaha
Så söta mina små hjärtan <3

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Full fart en torsdag

Ja idag har vi varit ute på vift nästan hela dagen...tvinga oss upp halv 10 imorse...jag va så trött...fattar inte varför jag är så trött nu för tiden, men men kan ju bero på denna mörka tid vi är inne i just nu. När vi va påklädda o klara packa ja ner mina små michelintomtar i vagnen o gick bort till Daniels mormor som bara bor 150m bort...där blev vi bjudna på lunch...mycket smarrigt va de kyckling o ris...o så hade hon gjort blåbärspaj till efterrätt...tjejerna fick lasagne o persika o päron efterrätt. Vid tolvtiden va de dags att stoppa i dom i vagnen igen för vi skulle till backa...hoppa av bussen hos Maria o vänta in dom tills de va klara...sen tog vi oss en promenad till öppna förskolan...så himla kul o se hur tjejerna tar för sig bland nya människor...de kröp omkring hela tiden o spana på allt =)
Så måste jag ju skryta lite...alltid när vi är ute bland folk så får jag höra hur fina mina tjejer är...man kan ju inte bli annat än stolt <3

När kl blivit 15 så började vi sakta bege oss hemåt...tjejerna började bli trött o jag va lite trött jag åxå =) När kl va halv 6 så gick de inte att hålla de små liven vakna längre så de va bara att gö iordning vällingen o stoppa ner dom i sängen...o självklart måste man ju borsta tänderna innan man somnar =)
När de somnat så skulle jag börja baka...vet ej varför, men har kommit på att det är rätt skoj o baka =) Jag gjorde iordning degen o ställde den på jäsning...de skulle bli vaniljgömmor...när jag skulle göra iordning vaniljkrämen så såg jag att jag hade lyckats köpa vaniljsås...o hur lätt e de o ha de i? typ inte alls så de va bara att stoppa på sig jackan igen o gå till affären =) Fick tag i min vaniljkräm iaf o mums vilka goda bullar de blev =) Insett att jag är rätt grym på vissa saker iaf ;)

Imorgon så kommer Daniels mamma o hämtar oss efter jobbet...o då blir de till att baka hela dagen o kvällen...för kalaset är på lördag =)

Så måste jag berätta att det va inte så stor fara med Amanda idag...fast hon hade sönder sin flärp igår när hon slog munnen mot bordet o de gjorde nog så jävulusiskt ont...stackars barn, men jag tror mina tjejer är hårda ;)

Nu blir de slappa i soffan en stund innan de e dags att sussa igen...daniel har som vanligt redan somnat i soffan.

<3<3<3
PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Baka baka liten kaka....Rulla rulla stor bulla

Igår tog jag bussen halvvägs till backaplan...mötte upp Sofia o lilla Nino...sen tog vi o promenera sista biten dit. Satt oss på mitt "stammisfik" nu förtiden =) köpte oss en kaffe o kaka...Sofia köpte en kladdkaka o jag ångra mig så mycket att jag inte gjorde som hon...för den va riktigt smarrig ;) När vi suttit där ett tag så kom Annika o hennes dotter Jennifer förbi o sällskapa lite med oss =) Alltid lika mysigt o träffa dessa tjejer...för de e verkligen helt underbara.
När vi kom hem igen va de dags för tjejerna o käka...o när de va klara knacka de på dörren =) De va Natta o hennes spanske pojkvän Magi som kom förbi med fika...mumma ;)

Idag har vi haft myssällskap igen, men idag stod Liv o supersöta Clara för de...tjejerna o jag gick upp vid halv 9 imorse o när man titta ut så såg de så kallt ut...frost överallt...så de va bara att packa på sig alla vinterkläder o bege sig ut...va en tur till affären som gällde. Handla lite o hämta ut ett paket på posten...Våran box pajja för 2 veckor sen...o jag måste ju säga att man känner sig handikappad när man inte har alla de kanaler som man är van med, men nu är de tillbaka för den nya kom idag weeeiiii. Tänk va bra man skulle klara sig med enbart tv4...ja eller alla dessa 4:a kanaler...De som jag kollar mest på är tv4 fakta, tv4 sport o tv4+ Fast nu ljög jag nog...hur skulle jag klara mig utan alla dessa såpaserier som går hela dagarna nu när man e mammaledig ;)
Aja nog om de....

Vid 11 tiden dök mina kära gäster upp o jag hade gjort iordning en lussekattedeg...för nu ska ja va duktigt =) När tjejerna ätit gröt o somnat in i sin skönhetssömn så slängde vi upp degen på bordet o börja knåda...kände mig som en riktig bullmamma =) Clara hjälpte till till en början, men hon lessna o ville bara sätta i russinen i bullarna o självklart va de även goda o stoppa i munnen ;) Vi lyckades iaf väldigt bra med dessa bullar...även om Liv tyckte att de skulle vara mycket mindre än va jag tyckte hahaha
När bullarna va klara va de dags för lite lunch o den hade Clara valt...de blev blomkål o broccolisoppa...mycket smarrigt va de...sen efter de va de bara att sätta igång o moffa lussekatter, pepparkakor, kanelbullar o den mjuka sockerkakan som Liv o Clara bakat igår...ja jag måste nog säga mätta o belåtna va vi alla efter detta ;)
Vi hade iaf en jättemysig dag...o de får vi snart ta o gö om =)

Nu på kvällen strax innan de små skulle sova så ramla Amanda o slog munnen mot bordet o de blöder ju som jag vet inte vad i munnen...hon måste ha gjort illa den lille flärpen som sitter under överläppen rätt rejält...stackars mitt hjärta...de gör ju så ont i en själv när sin skruttor gör sig illa. De gick över efter ett tag o med lite välling så somna hon gott sen...får väl se hur hon ser ut imorgon =( mitt <3

imorrn ska vi bege oss till backa igen o gå på öppna förkolan med Maria o sina twins Loa o Julia...de ska bli skoj...för tjejerna gilla de massa förra veckan =)

Ne nu måste jag faktiskt ha nått o käka...

Ha de bäst alla
PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()