Långpromenad

Idag har tjejerna o jag varit ute på långpromenad...vi gick hem till Anna o Alfred o hälsade på. Alfred har blivit så stor...han e ganska precis 3 månader äldre än Amanda o Felicia...en så himla glad kille e han...precis som Flisan så skratta han nästan hela tiden. Annas granne va där när vi kom med sina 2 tjejer på 1,5 år o 4 år....Vi fika o snacka lite skit. Kom hem igen vid 3 tiden o då va de snart dags för käk till de små. De somnade gott efter de...så då passa jag på att packa ner lite saker i kartonger till flytten...o så har jag lagat mat...Nu sitter vi i soffan o väntar på att fotbollen ska börja Sverige-Vitryssland.
Nu är det bara en dag kvar tills mamma kommer ner :)

Värsta glad killen....lille Alfred :)

Nu är de fotboll

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

6 månader o bvc

Yes idag blev tjejerna 6 månader...sjukt va tiden går fort, men ack så roligt. Idag va vi på 6månaders kontroll på bvc...vikt, längd o läkarkontroll.
Amanda 8200g 68 cm STOOOR tjej
Felicia 7840g 66,5 cm

Läkarkontrollen gick bra...riktiga A barn sa läkaren :) Efter de gick vi o handlade lite...sen va de till att gå hem o tjejerna skulle ha mat. Amanda har de senaste 2-3 dagarna varit en riktig pain in the as...vägrar sova...övertrött...o allmänt gapig. Antagligen är de väl tänder eller någe som e på gång...så hoppas att de går över snart.
De somnade iaf efter de ätit...vlket även jag gjorde hehe. Flisan vakna igen vid 18 o Amanda vid 19. Sen fick de sin välling o Flisan somnade sen om...Amanda va uppe ett tag till sen låg hon i sängen o va övertrött, men deckade efter ett tag.
Jag o Daniel sitter nu o kollar på fotboll U21 VM Tyskland-Spanien...ska väl krypa ner i sängen snart för imorrn ska jag upp kl 7 o tvätta...sen ska jag ta en långpromenad hem till Anna o Alfred o hälsa på...ska bli skoj...har inte träffat dom sen tjejerna föddes för de har alltid dykt upp någe annat...eller så har nån varit sjuk.
Men imorrn ska inget hindra oss hehe...ska bli fint väder så vi kan iaf sitta ute om de skulle vara så =)

En dag närmre innan mamma kommer ner...weeiii saknar henne massa...o så saknar jag självklart resten av famljen.
Mikael o Hanna kanske kommer ut till mamma på midsommar...jag hoppas iaf att dom gör de, men får se om de har andra planer, men nån dag ska de komma ut.


Har nu märkt att tjejerna börjar få långa armar...Amanda åkte gåstol o fick tag i massa saker på bordet så nu får man hålla koll =)

Flisan myser i soffan
Mina älskade små skruttor <3 Dom är mitt allt

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En vanlig söndag

Idag har det äntligen varit sol...visst det har blåst lite, men de gör de väl alltid i göteborg? När jag pratar med dom där hemma i Uppsala så har de bara regn regn o åter regn. Jag hoppas verkligen att det blir ändring på de tills vi åker upp...Min mamma kommer ner till gbg på ons...sen åker vi upp på tors. Min mamma e snäll hon :) Daniel stannar kvar hemma...jag o tjejerna kommer vara uppe i landet ca 3 veckor.

Idag har vi iaf varit ute på promenad...vi gick ner till backaplan o kolla runt lite i affärerna. Jag hittade 2 klänningar till tjejerna...dom va så söta...sen gick vi till coop o handlade lite. När vi sen kom hem så klädde vi på oss igen...för då gick vi alla 4 ner till backaplan o fixade lite.

Amanda va så trött nu mot kvällen...försökte hålla henna vaken till 19 men de gick inte..fick ge dom vällingen sen somnade dom...fast den som somnade först va Daniel :) hehe.
Nu sitter jag i soffan o kollar på en sjuk film "Funny Games" heter den. Psykfilm måste jag säga. 
 
Här e klänningarna som jag hittade iaf :)

Amanda e ju rosaFlisan e lila

Ne nu ska jag kolla färdigt på denna skumma film. Ha de bäst alla.

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

Idag vaknade vi vid halv 10...va rätt skönt o få sova ut =)
Tjejerna åt sen mös vi lite...vid 12 tiden så tyckte jag att tjejerna skulle få prova sina nya badstolar...så himla bekvämt att bada de båda på samma gång. Flisan tyckte de va superskoj...hon sprattla o plaska som bara den...Amanda satt mest o kolla o blev nerskvätt.
Men dom tyckte att det var bra mycket roligare än att ligga ner <3 Så himla goa va dom.
Sen va de dags att hoppa upp ur badet...Daniel va på väg hem...vi skulle egentligen iväg o käka, men ångra oss i sista stund.


Christin o Jörgen kom förbi med en examenspresent till Daniel...han blev ju klar med skolan nyligen =) Sen kom Patrik, Emelie o Sebbe förbi åxå...så himla kul o se dom igen...de va ett tag sen.

Nu har Daniel precis varit o handlat så nu ska jag laga lite mat...hungrig.

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Full fart

Inatt vaknade Flisan kl 12 o va hur pigg som helst...låg o snacka som bara den...va tvungen att ta upp henne så hon inte skulle väcka syrran...efter en halvtimme gick vi o la oss båda två, men hon ville inte sova så de va bara att ge henne mat så somnade hon direkt. Själv hade jag ställt kl på 7 för jag skulle upp o tvätta, men kom inte upp fören 7.40.
Tjejerna käka lite gröt vid halv 9 sen slappa vi i soffan alla 3. Vid 11.15 kom Christin hit o tog hand om tjejerna medans jag duscha o hämtade tvätten som var i tvättstugan. Sen åkte vi till Tjejernas gammelfarmor o fika lite. När dom somnade en stund gick jag o Christin till huset som vi köpt o knacka på...fick komma in o kolla läget. Det kommer bli så perfekt när vi flyttar dit...så himla mycsigt är de.
Vid 3 tiden åkte vi hem till Christin o Jörgen, Amanda har sovit ca 20 min på hela dagen så hon e övertrött, men vägrar sova. Hon kan bli rätt gnällig om hon vill =)
Vi åkte iaf hem vid halv 8 o dom fick sin välling...Amanda somnade på 2 röda, men Flisan ligger mest o låter hehe, men hon somnar snart hon åxå. Eller inte...Felicia "Vägra sova" Lavebäck hon fick ta o komma upp en stund ist...annars väcker hon syster. Ja så nu sitter vi här o kollar på Talang 2009.

är väl inte riktigt så här man ska se ut när man ska sova...ser lite för pigg ut heheh <3

För övrigt har det varit supertråkigt väder idag...fattar inte hur de kan regna så mycket som de gjort senaste dygnet :(

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mysdag med Liv

Inatt sov tjejerna mellan 20-06.45 så himla snällt av dom :)
Vid 12 tiden åkte vi ner på stan för att möta upp Liv...vi skulle fika lite. Efter ett tag så gick vi runt o kollade lite i affärer...jag köpte ramar o nya hakklappar till tjejerna...Liv letade efter en klänning som ska ha på midsommar. Hon hittade en jättefin på Gina, men behövde en storlek mindre o de fanns ju självklart inte. Vi gick upp till kompassen o kolla där, men där hade dom inte klänningen ens...så då gick vi vidare upp till domkyrkan...de ligger en Gina där åxå o där hade dom den inte heller. Vi gav upp o gick ist till Drottningtorget o gav tjejerna mat...sen tog vi bussen o hämtade lille Clara på dagis. Åkte till en park...Clara gunga o baka sandkakor...Flisan sov hela tiden, medans Amanda va vaken o fick gunga...hon tjöt av skratt :)

Sanna kom ner en sväng o hälsade åxå...sen gick vi o handla glass...eller de va Clara som ville ha...efter de tog jag bussen till backaplan för att handla gröt till tjejerna...Jag gick även förbi Gina o kollade efter Livs klänning, men de hade den inte där heller...Skumt.
Sen va de hem som gällde...tjejerna skulle ha sin välling o sen sussa...men just nu ligger de mest o busar, men de somnar snart.

Vet inte riktigt vad dom ser för att få så stora ögen ;)

Nu ska jag plocka iordning tvätten för ska upp kl 7 imorrn o tvätta =)

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mamma är bäst!!!

Jag var ute och gick med min 4 åriga dotter.
Hon plockade upp något från marken och
stoppade det i munnen. Jag tog saken ifrån henne och sa till henne att inte göra så.

- Varför då, frågade dottern.
- För att den varit på marken och du vet
inte vart den varit, den är smutsig och kan
vara full av bakterier.
Då tittade min dotter på mig full av beundran och frågade;

- Mamma hur vet du allt sånt där?
Uh, jag var tvungen att tänka snabbt,

-Alla mammor vet sånt här: Det är en del
av mammaprovet, det måste vi veta annars
får vi inte bli mammor.
Vi gick vidare en stund och min dotter var tyst i 2- 3 minuter men hon tänkte mycket på mitt svar, så plötsligt sa hon,

- Nu förstår jag !!!! Om man inte klarar provet då blir man pappa.
- Precis, svarade jag med ett stort leende!'

Hehe va bara tvungen...den e så himla söt

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grått, trist o regnit

Uff vilken tråkig dag det har varit idag...har inte ens varit ljust idag. De e ju så tråkigt att sitta inne en hel dag...o man märker på tjejerna när de inte fått nån friskluft. Idag har iaf Amanda inte varit på sitt bästa humör...hon började redan igår kväll...o fortsatte imorse. Men jag måste säga att dom sover så bra nu...somnar mellan 19 o 20 o så sover dom till nångång mellan 5 o 7.

Jag har framkallat massa nya kort nu...dom fick jag igår. Jag har ju börjat göra iordning ett varsitt album till tjejerna + att jag gör ett till oss. Idag fick jag även de 5 förstoringarna jag framkallat o dom va så himla fina...måste ju säga att tjejerna kan de här med att bli bra på bild.

Fotbollen idag var ju bra mycket bättre än den va mot Danmark...alltid skönt med en seger :)

Ne nu har tjejerna somnat så jag ska nog gö lite nytta.

PussenKramen

Åka gåstol e grymt skoj...o dessa lappar är nog de goaste som finns <3
 <3          

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Utflykt

Idag har vi varit ute på mitt jobb o hälsat på...mycket trevligt. jag fick ju en liten pik av en på jobbet om att jag skulle ha med mig fikabröd...o jag va ju så duktig igår o bakade, även om jag glömde av att jag hade den ena sockerkakan i ugnen o den fick stå lite länge så blev den god hehe. När jag kom till jobbet idag så visade de sig att hon va ledig...inte bra, men jag hoppas att de sparade en bit till henne tills imorrn =)
Amanda o Felicia är så otroligt duktiga när man har med dom ute på vift...alla undrar alltid om de alltid är så lugna o snälla...o jag kan ju inte ljuga för dom e ju de...jag är bortskämd :) Skulle jag nångång få ett barn till så skulle jag säkerligen få ett eller kanske två haha kolikbarn :) så jag e så nöjd med de två jag har =)

På vägen hem hoppade vi av bussen mycket tidigare än vi skulle så vi fick en lite längre promenad också o de va skönt.
Vad jag även lyckades med idag var att tappa nycklarna i trappuppgången...kom på de när jag satt på bussen. Funderade på om jag skulle hoppa av, men sen tänkte jag att mina snälla grannar säkert skulle hänga upp dom eller nått i uppgången. Bara en liten stund senare ringer mobilen...då är det en av grannarna som måste ha kollat upp mitt nummer som ringde. Så hon va så gullig att hon kom hem från jobbet när jag kom hem o lämnade dom. Tack snälla.

Ja men man kan ju lyckas med allt...man måste ju prova på lite olika hahah.
Imorse åkte Daniel iväg så nu är de girlsweek för oss. 

Ne nu håller tjejerna på att somna så jag ska göra lite nytta...

PussenKramen
De ser lite uttråkade ut, men de hade skoj sen <3 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Höll på o missa dagens blogg...

Fan va kass jag är...hur mycket har jag o tänka på egentligen?? Hmm inte så mycket vad jag tror hehe. Idag är det iaf måndag...o hur många människor tycker om måndagar? Idag blev jag iaf väckt vid 10 tiden...det var Tomas som ringde. Han e kass på att höra av sig...vi bestämde redan innan tjejerna föddes att det var dags att ses...vi ska få massa saker av dom till tjejerna, men nu är dom ett halvår o vi har inte setts än hehe, men jag har nu upptäckt att jag e rätt kass åxå på att höra av mig. Tänker på de, men sen kommer jag på andra tankar...eller så kan de va så att man har endel saker att göra om dagarna.
Senare gick jag iväg o handlade...sen va de dags...jag baka...o laga mat...o gav tjejerna mat...allt innom loppet av 1 timme ungefär, men är man bara på G så flyter allt bara på.
Nej jag brukar inte baka, men jag ska ut till jobbet imorrn o hälsa på o jag fick en liten pik av en av arbetskamraterna som var mammaledig för nått år sen...att när hon kom o hälsade på så hade hon kaffebröd med sig...o jag kan ju inte vara sämre ;)

Efter jag pratat med dom på jobbet så var jag så glad innombords...de som jag jobbade med innan jag fick byta avdelning vill så gärna ha mig tillbaka in till dom...de ska prata med chefen o försöka få in en vikarie ett år tills jag kommer tillbaka =) När man får höra sånt så kan man inte annat än bli lycklig o omtyckt :)

Ikväll så har vi suttit o tittat på Mommas Boy (eller va de heter) o herre j...vlar...hur kan man utsätta sig för nå dyligt...o hur kan man ens vilja ha nån av dessa mammor till svärmor...jag skulle ha sprungit fort från första början :)
Själv har jag lyckats få världens bästa svärföräldrar...

Nepp nu ska jag va lite social igen...Daniel ska iväg o jobba imorrn o kommer hem på freda igen. Så tjejerna o jag ska ha tjejvecka...imorrn mitt jobb...ons till svärföräldrarna...tors träffa Liv o Clara.

PussenKramen
Mina juveler <3

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tråkiga söndagar

Även om man är mammaledig så ser man så mycket fram emot fredagar...hur kommer de sig?? Man e ju hemma varje dag. Söndagar e lika tråkiga för mig som för alla andra.
Idag är de inget roligt väder heller o de gör ju saken ännu mer tråkigt...så dagen får jag tillbringa med att städa, men jag får ju även titta på mina prinsessor...Flisan ligger på golvet o snackar som bara den medans Amanda glider runt i gåstolen. Vi har bara en än så länge så de får turas om...ska skaffa oss en till snart så de kan köra rally tillsammans :)
Har precis rensat ur tjejernas byrå..shit va med kläder dom har, men så mycket de inte kan ha längre. Vissa saker är inte ens använda :)
Eftersom jag har problem med att gå in i en affär utan att köpa nå fint till dom så blir de lätt så. När man ser alla dessa kläder som de har haft...så inser man hur mycket dom växer...de har blivit riktigt stora tjejer nu.

Hanna hoppas du förstår piken i detta inlägget hahahah ;)

Ne nu ska jag plocka lite mera...en liten lägenhet, men såååå mycket saker...o hälften e tjejernas känns de som =)
Ska bli så skönt att flytta till hus snart o få lite mera plats, men det är dessutom mera att städa.

Ha de bäst alla för det har jag

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nationaldagen

Yes idag är det de...Dagen började med att jag blev väckt av telefonen kvart i 10 imorse...det var svärmor som undrade om jag hade lust att följa med ner på stan o shoppa lite...o de tackar man inte nej till =) Gick upp gjorde oss iordning...sen begav sig jag o tjejerna iväg. jag köpte mig ett par byxor, halsband...Tjejerna fick ett par jättesöta sandaler...o lite annat smått o gott.
jag skulle ha gått förbi systemet o handla lite gott, men sen kom jag ju på att det är röd dag...o vilket system har öppet då?? Inget. Vi skulle iväg på middag hos Amanda o Patrik...o tänkte köpa med dricka, men jag hittade en annan fin present ist...som jag hoppas att de gilla...vilket jag tror =) Kom iaf hem från stan vid 15.30 o då va de dags för mat till tjejerna...så de fick sig lite gröt m hallon...mumma. Vid 17 åkte vi iväg igen till middan...o vi fick supergod mat o kladdigt god efterrätt :) Sen så kollade vi självklart på fotbollen, men hur kul va de liksom...dom förlora ju...men vad ska man vänta sig??
Vi var hemma igen vid 01 ungefär då gav vi tjejerna lite mat...sen somnade dom om...satt mig vid datorn för att kolla facebook för dagen...o vad fick jag reda på då? Jo de ska jag tala om...pratade med en kompis (Ikon) föräldrar...ikons dotter Nora döptes idag o sen chockade dom alla som var där...DOM GIFTE SIG <3 Jag blev så glad i hela kroppen...Lille Ikon är en gift kvinna nu....Grattis gumman i massor...så glad för din skull.

Ne nu ska jag hoppa i säng...måste sova lite innan tjejerna känner för att vakna.

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fredag igen

Idag skulle egentligen jag o tjejerna åka ut till mitt jobb o hälsa på, men Amanda e inte bra än så vi får ta de nästa vecka ist. Daniel ska iväg o jobba nästa vecka så han åker på månda kväll o kommer väl hem på fredan. Jag ska träffa Liv i nästa vecka...för de skulle vi åxå gjort denna veckan, men de gick inte.
Idag sov vi allihop hur länge som helst...för jag e sämst på att komma i säng på kvällarna...har fastnat för Mahjong. daniel sitter uppe hela nätterna o spelar tv-spel så han går o lägger sig när vi andra går upp.
Idag kom han upp ur sängen kvart i 6...vi käka...har lagt tjejerna...o nu ligger han o sover igen...Visst har vi ett underbart familjeliv? Får hoppas att han får sig ett jobb snart så vi kommer in i rutinerna igen =)

Ne nu ska jag sluta tycka synd om mig själv...för de e de egentligen inte för jag har världens finaste barn som är underbara att tillbringa dagarna med.

Nu sitter jag o tittar på TV...ha de bäst.

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ju kladdigare desto godare

Ja det verkar vara de mottot Amanda o Felicia har =) De har precis ätit äpplegröt med blåbär (försöker få deras magar att bli bättre) Det är bra mumsigt iaf...de äter som bara den...o går de inte tillräckligt fort så skriker man rakt ut hehe...o de e ju lätt när man måste hinna med båda två :)

Flisan mumsar
Amanda mumsar


Det är bra roligt nu när man får prova massa olika smaker...alltid kul o se deras miner som de glatt visar upp


PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Två krassliga töser

Mina tjejer e dåliga...så himla tråkigt...man känner sig så hjälplös. Fast dom e pigga o glada o äter som de ska, men de är så dåliga i magen så det är helt sjukt. Idag när vi kom hem va de bara att stoppa ner dom i badet....annat gick inte att göra.
Vi har iaf varit ute o promenerat mycket idag...först hem till lägenheten o lämna nyckeln till mäklaren...sen till backaplan o shoppa lite...hittade så otroligt söta små klänningar o koftor till tjejerna så det får bli deras halvårs present =) Japp 6 månader den 15:e...är det inte helt sjukt va tiden går fort?? Nu tycker ni säkert att jag bara tjatar om att tiden går så fort, men jag kan inte hjälpa de...för de gör den =) Snart kommer de krypa omkring....hur kul ska inte de bli då =)

Detta rosa e till Amanda
Detta vita e till Flisan

Dom kommer bli så himla fina mina tjejer i sommar <3

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Några söta bilder

Tänkte bara lägga upp lite underbara bilder på mina små söta juveler






Så söta när de ligger på golvet brevid varandra...dom snackar som bara den...nu roar dom varandra en stund så det är så skönt =)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Grymt duktig

Yes idag har jag varit duktig...har städat o plockat undan massa i lägenhetn...har en visning imorrn. Får hoppas att de ger resultat...skulle va skönt o bli av med den innan vi flyttar till huset...i slutet av juli.
Inatt va de massa bus från tjejerna...de somnade vid 7...sen när de vakna vid halv 2 så va de bara massa tjut o skratt...Flisan låg o prata massa...förstod inte att det var natt o hon skulle sova hahah =) Men de är pigga o glada idag iaf =) Vi tog fram den nya leksaken som de fick av Patric o Emelie idag...Amanda blev mest rädd hahah, men Flisan tyckte den va rolig.
Den e grymt rolig o de kan ha den både liggandes, sittandes o gåendes =)


Snart kommer Christin o hämtar oss o alla dessa saker som ska vara borta imorrn...vi ska sova där tills imorrn.


Nepp nu ska jag göra klart de sista...Ha de bäst alla.


PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjuk, trött o sleten

Igår va vi helt sänkta allihop...Christin låg magsjuk...jag va åxå magsjuk...fast jag hade tur som slapp spy...daniel hade ont i magen, men såg relativt pigg ut...tjejerna åt inte som de skulle, men fick i dom vätska iaf. Åkte hem iaf igår kväll...skulle egentligen ha visinig imorrn på lägenheten, men den blev flyttad till tors ist. Uff de e så drygt när visingarna kan komma när som...är ju en del saker o plocka undan om man säger så =)
Hela min vecka blev helt fel...hade så mycket planer, men får ta de en annan gång...iaf vissa av dom =)
Självklart Liv...vi ska ses i veckan...de hade jag inte glömt jag lovar :)

idag har varit världens slappardag...har inte orkat med allt för mycket...man e fortfarande lite sleten, men jag mår bra igen iaf o de e ju de som räknas.
Ne nu vet jag inte vad jag ska skriva mer...för de har inte hänt så mycket mer än de jag skrivit. Får samla nya krafter tills imorrn hehe.

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()