Sådan mor....sådan dotter!!!

När Daniel va bortrest så skulle de små busfröna o jag ha lite myskväll...Jag skulle även hålla de vakna en stund för tant Tebbe skulle komma o hälsa på o sova över. Vi hade inte träffats på ett bra tag så tänkte att hon ville gosa lite med de små.
Vid halv 8 så poppade jag lite popcorn som jag tänkte att de skulle få smaska lite på. När de inte va intresserade av att äta mera så va de inget mer med de, men så ser jag att Amanda tittar på mig o står o håller en kärna under näsan...Nehe du tänkte jag o tog den ifrån henne. Räddad i sista sekund TRODDE JAG JA...hon pillar som bara den i näsan så jag tar henne o kollar läget...o visst satt de redan en kärna där inne.
Den lilla skitungen hehe...jag ringer till Daniels föräldrar o dom kommer hit för att hjälpa mig...o strax där efter kom Tebbe.
Då va de bara att packa in mitt lilla popcorn i bilen o åka upp till barnakuten...Flisan stannade hemma o mös med Tebbe.


Så här glad va mitt hjärta även om hon hade ett popcorn i näsan <3

När vi kom upp till akuten så fråga dom ju självklart va de va som va fel...o hur pinsamt tror ni inte att det va o tala om vad hon stoppat i näsan ;)
De tyckte att vi skulle prova "mammakyssen" först...o de va ju spännande. Jag skulle hålla för den andra näsborren o blåsa hårt i hennes mun. Lite obehagligt, men de hade varit rätt tufft om de funkat.
Där efter blev de sugen o hon fick kämpa ett tag innan den kom ut...o jag kan lova er att det va ju inte den minsta kärnan hon hittade.
Amanda va iaf superduktig...trodde hon skulle skrika som en stuken gris, men knappt ett ljud. Sen fick hon ett litet bamseklistermärke...o så stolt hon va över detta.

O med sådan mor, sådan dotter menar jag ju självklart att jag gjorde nå liknade när jag va liten, men jag stoppa upp en pärla ist :)

Ne nu blir det sängen för kl ringer kl 5 imorrn.

PussenKramen....God Natt

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ensam hemma

Idag drog Daniel iväg med jobbet till Skottland...kommer hem på freda, men ska på julbord på kvällen så de blir lång tid ensam. Fast jag är ju inte helt ensam för jag har ju mina underbara barn självklart hemma.
Jag hämtade dom idag vid 16-tiden...o jag måste ju säga att jag hade lite tur för de va ute när jag kom så jag slapp bråka med Amanda o kläderna heheh =)
Vi gick hem o satt oss i soffan o myste lite med en bok. Dom har blivit så otroligt kram o pussjuka o hur underbart är inte de.
Sen blev de lite mat o lite bompa...Sen fick de bli ett bad...för jag vet inte hur mycket mat o klet de hade i håret hehe.
Mina barn älskar verkligen att bada...o de måste jag säga e super...för det va inte länge sen de blev helt hysteriska så fort man bara nämnde ordet bada. Nu är de tvärtom kan jag lova...de är aldrig så snabba upp för trappan annars =) o blöjan är av innan man hinner blinka.
De svåra är ju att få dom o komma upp...man får va så pass elak att man tömmer ur vattnet, men de tar sin lilla tid efter de åxå.
Nu ligger dom i säneg iaf o jag bara njuter av lugnet i soffan. Ska tända lite ljus o sätta på lite thé o så ska jag bara njuta.


BusFlisan spelar pajas


Även Amanda kan spela pajas

Sen skrev jag ju i ett tidigare inlägg att jag äntligen hittat overaller till tjejerna...o de kan man ju säga att det va tur för detta vädret e inte så skoj...eller visst e de mysigt med snö, men om man bara kunde slippa denna blåst...fast då har jag nog bosatt mig på helt fel ställe :(
Så här ser overallerna ut iaf:


Amanda fick en svart

Flisan fick en lila.

Ne nu ska jag fixa mitt lilla mys o till de blir de nog några avsnitt av Sons Of Anarchy till de åxå. Man kan ju faktiskt få dreggla lite åxå ;) hehe.

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Har fuskat lite...

Om en vecka är det 1a advent...kan inte tänka mig att det är nån som har missat de, men jag skriver det ändå :)
Jag o Sara på jobbet har sagt länge nu att vi vill börja julpynta, men det är ju fusk. Fast idag kunde jag inte hindra mig själv...Jag va helt ensam ner till stan...ja inte så ensam, men lämnade sambo o barn hemma. Anledningen till att jag skulle till stan va för att jag va tvungen att hitta overaller till mina stackars små juveler...kan ju inte lämna dom på dagis utan ytterkläder. 
Tog bussen vid 10 o hoppade av på backaplan, men tji fick jag haha affärerna öppnade inte förren kl 11. Tog spårvagnen till nordstan o hängde lite där tills de öppnade. Sen gick jag från affär till affär o kollade. Jag har ju en fixidé om att tjejerna ska ha lika, men olika färger...o hur lätt tror ni de är o hitta när man är ute i sista sekund. Allt e ju för f...n slut överallt. Hamnade iaf på kappahl o trot eller ej, men jag hittade riktigt fina. Flisan får en lila o Amanda får en svart...grymt stolt över mig själv :)

Sen va jag tvungen att ta en titt inne på Indiska o där hittade jag röda ljuslykter till fönstret i vardagsrummet o så hittade jag 3 fina röda ljuslykter till de små fönsterna som vi har där inne åxå....Så när jag kom hem åkte dom upp...bytte ut mina lila strågardiner mot röda...o mina lila krukor är nu röda :)

Nu i veckan ska Daniel iväg med jobbet till skottland så ons-fre så e de bara jag o tjejerna...undrar vad vi ska hitta på för mys då? Om jag känner mig rätt så kommer jag mest vara trött i soffan efter att tjejerna har somnat, men de e oki för mig :)

Ne nu får de va bra för idag...ha de bäst

PussenKramen 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kanske en av de bästa...

Daniel köpte säsong 1 & 2 av en serie när vi va i London...vi började kolla på den igår o de kanske va en av de bästa jag sett :) Vi kollade på 4 avsnitt fast jag egentligen bara skulle hinna med max 2, men jag kunde inte sluta kolla...fick tvinga mig själv när kl slog midnatt...Jag visste ju att det va en dag i dag åxå.

Sons Of Anarchy heter den...o ni som sett den o inte håller med mig....tysta hehe...ni andra se den ;)




Sen gör ju inte denna personen den sämre direkt ;) Grrrr

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2 veckor med lite sömn...

Tjejerna har ju varit sjuka i två veckor, men idag har de varit på dagis igen...de har fortfarande sin hosta o så lite snoriga, men de e väl sånt man kommer att få leva med ett tag....Hoppas inte, men ändå. Det har ju inte blivit mycket sömn dessa 2 veckor för min del...jag jobbar hela dagar, går upp tidigt + att de är jag som har gått upp på nätterna. Den här veckan ska vi inte tala om...kom hem kl 20...sen va jag iofs ledig tis, men med 2 sjuka barn o en sjuk sambo (ja ni vet ju hur "sjuka" killar är när de är sjuka) Onsda upp kl 5 o kom hem 21.30 från jobbet...jobba 9-17 tors o sen upp kl 5 imorse.
Ni kanske inte alls tycker synd om mig, men de gör jag hehe.

Imorrn fyller Saras supersöta twins 2 år...Stort grattis till er Natalie o Tilde. Vi är ditbjudna, o de skulle va hur skoj som helst. Ska hålla tummarna för att tjejerna är pigga o glada imorrn så vi kommer iväg :) Jag vill ju inte att de ska smittas, men tror inte att de gör de eftersom de är inne på sin 2a vecka.
Imorrn fyller även Lenas söta twins 2 år så stort grattis till Zoe o Isabelle åxå....o så kan vi ju även säga stort grattis till Elins söta twins Tilda o Alice som fyller 2 år på sönda.
Ja som ni ser är de bara tvillingpar...o dessa är 3 av de 4 som jag umgåtts mest med under tiden vi va mammalediga :)

Ne nu ska ja kolla klart på Idol...sen blir det sängen för min del SNARK

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lilla snigel akta dig...

Lilla snigel akta dig
akta dig akta dig
Lilla snigel akta dig
Annars tar jag dig



Denna lilla sång går varm här hemma...tjejerna har börjat prata o sjunga som bara den. Ja dom fyller ju snart 2 år...hur sjukt e inte de? 23 månader igår.

De blir jobb för mig imorrn...Daniel e hemma imorrn åxå o är krasslig...så då passar jag på =) De blir ju en lång dag...upp kl 5 o har föräldramöte till halv 8. Jag slutar iofs kl 3, men hur långt hinner man om man inte har bil? Typ ingenstans alls...men jag jobbar tills de e dags så har jag lite mer timmar att ta ut när jag ska va ledig veckan innan jul...Ja jag vet att jag är smart ;)

Ne nu blir de lite tv...sen sängen.

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En ledig tisdag.....

va de länge sen man hade....är ju egentligen ledig på fredagar, men denna veckan va jag snäll o hjälpte en kollega. Sen får vi ju se hur det blir med den saken...eftersom tjejerna fortfarande är dåliga så kanske man får va hemma hela veckan. Kan ju inte säga att jag har nån större lust med de, men vad gör man inte för de små?
Fast imorrn kväll måste jag till jobbet i vilket fall som helst...

Idag sov tjejerna till halv 9...grymt skönt, men jag kom i säng alldeles för sent igår så trött är jag ändå...o så hade jag en liten skrutta som väckte mig ett antal ggr i natt...fast de är inte alls lika många som det varit tidigare under deras tid att vara sjuka.
Idag är även Daniel hemma o e sjuk...får se hur han gör imorrn...för e han hemma så åker jag o jobbar...känns lite onödigt att båda ska gå hemma.

Imorrn är det bara 4 veckor kvar tills jag åker hem till familjen...ska bli sååå mysigt, men först har jag lite andra grejer att se fram emot. På fredag har jag blivit bjuden på midda hemma hos Tebbe o Peter, nästa vecka åker Daniel till skottland med jobbet o helgen efter de så åker jag på spa med mitt jobb....grymt skönt.
Sen helgen efter de ska vi fira tjejernas 2årsdag...eftersom de fyller på en ons o då sitter vi på tåget upp.
Nu på lördag fyller fina Tilde o Natalie 2 år åxå...jag bjöd ju in mig själv på kalas där hahah.

Ne nu ska ja sussa lite medans tjejerna sover åxå...ha de bäst

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fortsättning följde....

I helgen va jag o Daniel i London...o jag kan lova er att jag har gåt o gått o gått....säkert har det blivit en 4-5 mil. Vi kom till hotellet vid 01 på fredagsnatten o då va de bara att lägga sig o sussa. Klockan ringde 8 på morronen efter...vi käka frulle sen gjorde vi oss i ordning för att promenera till Oxford street. Vi va riktiga turister med kartan i högsta hugg...vi hittade, men de tog säkert nån timme innan vi va där. Ja vi bodde ju inte centralt direkt =) Vi hittade massa roliga affärer med massa fina kläder, skor mm. Jag köpte mig en tröja o Daniel ett par skor.
Den dagen va vi ute o gick i 7 timmar...med en 15 minuters kaffepause.
Sen hade vi lite problem att hitta till hotellet hahah, men efter mycket kollande på kartan hittade vi till slut =) Vi gick o satt oss o käka midda, sen blev de 2 timmars sovandes innan vi gick till en pub o drack lite öl o kolla på fotboll. När kl blev halv 12 så lockade sängen på mig.
Vi bestämde oss för att sova till kl 10 dagen efter...hoppa över frullen på hotellet o ta de nån annanstans.
Checkade ut o traskade upp till Oxford street för att shoppa upp de sista slantarna.
Sen va de dags att ta oss till Liverpool street station för att ta tågen till flygplatsen...vi kom dit vid 15.45...o då köpte jag mig en väska o en parfym....sen käka vi mat innan det var dags att gå till gaten.

Hemma i Sverige va vi igen vid 21 tiden...åhhhh vad jag hade saknat mina små juveler. Tyvärr så är dom inte friska än...Flisan har nu åkt på ögoninflammation. Daniel har varit hemma idag o imorrn är jag ledig....sen får vi se på ons...har en känsla av att jag kommer att vara hemma då, men måste till jobbet på kvällen för då är det dags för f-möte.

Lite bilder från helgen:






Piccadilly Circus....Ja ni kan ju gissa vilken låt som fastnade i min hjärna

En liten söt ekorre...dom va typ 30 st

Trafalgar square

Även Pippi pelikan såg jag...grymt stor

Buckingham Palace

Va inga dåliga discokulor dom här kan jag lova =)

Det enda som jag blev lite lessen över att jag missa va Big Ben, men eftersom jag i stort sett gick genom hela London så är jag helt inställd på att de har flyttat detta enorma klocktorn till ett helt annat land :)
Sen såg vi ju självklart London Eye o Gothenbourg Eye släng dig i väggen ;)

Ne nu kallar sängen på mig...det är ju en dag imorrn åxå.

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

London

Jag o Daniel kommer att åka till London ikväll...ja om de inte skulle vända tillbaka o Amanda skulle få hög feber igen. Då kommer jag självklart inte åka.
Har lite ångest faktiskt över resan...har inte lämnat mina tjejer en hel helg förrut. De kommer säkert gå jättebra...men man får va fånig ;)

Just nu ligger tjejerna o sover o jag slappar i soffan...skulle behöva sova nån timme, men har alltid lika svårt att sova på beställning. Det har ju inte blivit allt för många timmars sömn denna veckan.

Ne nu ska ja iaf lägga mig o blunda...sen ska de packas lite olika väskor.

Ha de bäst...

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vad kommer sen???

Natten till idag va väl som den innan...Amanda vakna o skrek så jag tog in henne i min säng. Snorig o hostig som bara den...båda ögonen geggar...o självklart så har hon åkt på feber åxå...40,5 hade hon nu innan hon gick o la sig. Nu är de väl bara o invänta att Flisan ska åka på de åxå.
Imorrnkväll ska jag o Daniel åka till London, men blir hon inte av med febern så kan jag bara inte åka....känns nästan som att de tajmar in ganska bra när vi ska göra något. Förra året i april hade min pappa o Agneta bjudit med alla barn o barnbarn till fjällen en vecka...o de kan jag lova att vi såg fram emot, men först åkte Flisan på feber så vi bestämde oss att åka upp några dagar senare, men dagen innan de så åkte Amanda på de åxå så då va de bara att stanna hemma. Kanske inte e meningen att vi ska åka nånstans helt enkelt.

Dagen på jobbet idag har varit lång...började 9 idag egentligen, men åkte till jobbet så jag va där vid 7.45...hade endel o göra. Kom därifrån vid 16.45 så då blev de en snabbis in på apoteket...Handsprit i massor.
Imorrn är jag ledig så de är skönt...ska kurera mitt lilla hjärta ordentligt så att hon blir frisk fort.
Känner mig så hjälplös...men jag måste säga att hon är tapper. Kämpar på som bara den...är på glatt humör även om hon ser lite ut som en lessen hund med sina röda, kladdiga o trötta ögon....sen dregglar hon floder så hon inte kan andas med näsan.


Här e en frisk Amanda <3

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fullt ös....medvetslös.

Inatt hade jag en snorig o ögoninflamerad Amanda bredvid mig i sängen...hon vaknade ju ett antal ggr, men de va ändå väldigt mysigt. Fast ska man upp kl 5 så e de ju rätt så trevligt att få sova som en normal människa.
Dagen har varit bra änd...de e nu jag känner att mina ögon inte riktigt vill vara öppna längre...de ska jag alldeles snart göra nått åt...så får vi se hur denna natten blir.

På jobbet va de rätt lugnt med barn...så då får jag, Sara o Sarah massa dumma idéer ist...Vi ska möblera om. Lättare tänkt än gjort, men vi lyckades iaf innan det var dags för mig att bege mig av hemåt.
Vi får se vad vi får för reaktion av våran kollega imorrn...kanske inte så positivt, men vi måste ju iaf pröva o se om det kan bli bättre än det var.

Efter jobbet så tog jag bussen hela vägen in till stan för de va en tripp till Polisen som gällde...hämtade mitt nygjorda pass....Herregud säger jag bara o de ska man ha i 5 år. Aja de syns ju att det är jag iaf.
Sen hoppa jag på 17 bussen till Tuve C för apoteket stod som nästa sak på schemat. Tänkte köpa ögondroppar till min lilla Amanda, men hon som hjälpte mig tyckte inte att det var nödvändigt...de gick minst lika bra med att bara tvätta av de ofta med bara vatten...Har de inte gått över på en vecka så skulle vi gå till läkaren.
Jag e mest orolig att jag ska åka på dennna otrevliga ögonsjukdom, men har säkert tvättat mina händer ett 50-tal ggr sen jag kom hem. Skulle naturligtvis ha köpt handsprit, men jag kom hem med helt andra saker än jag skulle ha. Fast de va iofs saker jag ändå behövde.

Morgondagen kommer bli en låååång dag...börjar egentligen 9, men måste åka så jag e där vid halv 8 ungefär...o så jobbar jag till 17, men sen e jag ledig på fredag så de e gött.

Ne nu ska jag snart borsta mina tänder o krypa ner i sängen o bara hoppas på att natten blir så bra de bara går.

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Krassliga juveler

Natten till idag va verkligen inte en av mina bästa...närmare en av de sämsta. Tjejerna somnade lagom tid igår o de va frid o fröjd, men sen vände de helt. Flisan vakna till o skrek, men somnade ändå om efter en stund, men 0.40 vaknade båda två o va helt hysteriska. Jag gick upp, Daniel kom upp...försökte lugna ner dom o få dom o somna om, men de va ju inte lättaste...tog in dom i våran säng...Flisan höll på o somna, men så nös hon o då va de kört...båda två övertrötta, men inte vill man sova för de. När vi legat där ett tag o jag fick mindre o mindre plats själv i min säng så gav jag upp...gick in o la dom i sina sängar o kors i taket så somnade dom till slut.

När jag gick upp kl halv 6 imorse så bestämde Daniel att han skulle ha tjejerna hemma idag eftersom de inte sovit så bra...kanske är nått på G. Jag ringde till fsk o sa att de ska va hemma hela veckan.
Tydligen har de kört med sin pappa idag hahahah...trötta o griniga, men jag upptäckte även när jag kom hem att Amanda har åkt på ögoninflammation....Blääää.

Imorrn slutar jag tidigt så då ska jag till polisen o hämta mitt pass...sen blir de apoteket o köpa ögondroppar till min lilla skrutta. Efter vädret idag så känner jag även stress för att köpa overaller till de små...känns inte så snällt annars. Självklart har de andra kläder, men en overall e alltid bäst.

Ne nu är de snart dags för att kolla på tv o sen sängen o jag hoppas verkligen att natten blir bättre än den som var för imorrn ringer kl 05.00.

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idolbild...

Japp även jag har fått knäppa kort på jobbet...så nu ska nog min kära familj få en idolbild även på mig i julklapp ;)...varför ska de nöja sig med bara tjejerna ;) HAhaha


Tror ni inte att dom skulle bli glada?

Igår va de O´learys som stod på schemat...tänkte ju att jag skulle få kolla på mitt kära AIK, men de fick bli bara fotboll...Där satt jag i min finaste AIK tröja o kollade på IFK-Gefle...men de bästa va nog ölen. Kanske inte va så svårt att lista ut. Drack bara 2 iofs, men de va lagom för en söndag.
Nu är Allsvenskan slut...vad ska man hitta på nu då fram till april o den drar igång igen??? Får väl kolla på hockey ist...inte lika skoj, men den 27e nov e de Frölunda-AIK så de låter lite lockande.

Ne ikväll får de bli en rätt tidig dag...för jag e trööööt, men de e ju ingen nyhet direkt :)

Nu ska jag pilla med lite jobbgrejer...tack för mig.

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hur kan man bo i Göteborg...

när man håller på AIK...ja de e ju en fråga som man fått ett antal ggr sen man flyttade ner. Idag kan jag verkligen ställa mig den frågan själv...kan ju inte säga att det är en hörprioriterad match en dag som denna. Alla sportbarer visar ju självklart HIF o MFF´s matcher...sen e de ju andra "tråkiga" matcher...VAD e de dom inte förstår? JAG VILL SE AIK =( Aja får sluta klaga o fortsätta ringa runt o fråga.

Annars är de ju bara helt underbart väder idag...känns nästan hemskt att sitta inne, men de små ska sussa lite har jag bestämt o jag ska nog slappa lite själv...är rätt trött idag.

Ne nu får de va nog...ha de bäst.

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Blå himmel o sol...

men det är alldeles för kallt för min smak...längtar till sommaren...fast jag vill inte hoppa över julen. Hmmm dubbelmoral, men så kan det vara ibland.
Igår va de en lång dag o lite rörig åxå för den delen =) Vi knäppte kort på jobbet igår...alla barnen va sååå duktiga o vilka bilder...helt underbara...dessa föräldrar kan inte vara annat än supernöjda =) Sen skulle ju även jag fastna på kort...va kanske inte lika lätt, men de blev helt oki =) E ju dags att byta ut de nuvarande uppsatta kortet i hallen på jobbet...Ser inte riktigt ut som jag =)
Sen efter jobbet va de dags att åka o fixa nytt pass...Daniel o jag ska ta oss en tripp till London nästa helg...kommer kännas helskumt att va borta från de små en hel helg, men har inte så mycket val mer än att klara de =)

Idag har jag haft finbesök av Sofia o lilla Nino...tjejerna har varit grymt trötta hela förmiddan så de har betett sig som två tonåringar...herregud dom har inte ens fyllt 2 hur ska detta sluta???
Nu ligger dom i sängen o jag försöker få dom o sova, men de är inte riktigt inne på samma bana som jag...de tycker nog att de är alldeles för stora för o sova. Själv e jag helt slut så jag håller ju självklart inte med =)

Ikväll blir de Idol o slapp i soffan...morrondagen kanske de blir till att hälsa på en kompis...får se hur vädret ser ut bara. Sönda blir de nån öl o Åtvidaberg-AIK...sista matchen i allsvenskan =( Sen är de ju bara o vänta, vänta o vänta i evigheter på att det ska börja igen.

Igår fick vi hem alla underbart fina kort på de små juvelerna...så himla fina blev dom...nu sitter jag bara o planerar vem som ska få vilket kort...fast jag tror nog att jag har fått till de ganska bra =)

Ne nu ska jag gå upp o kolla om de har somnat...för då blir de till att slappna av o kanske stänga mina blå för en stund ;)

PussenKramen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()